Rejnok na másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 18 g
- Sodík 368 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 108 mg
- Draslík 51.9 mg
- Vláknina 1367.8 mg
- Vitamín A 1367.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čtyři ploutve rejnoka položíme v jedné vrstvě do větší hluboké pánve. Zalijeme vodou, přidáme plátek cibule, snítky petržele, sůl a zrnka pepře. Přivedeme k varu, nezakrýváme. Na velmi mírném plameni vaříme 15 - 20 minut.
-
2
Rybu vyjmeme na mísu, odstraníme kůži a větší kosti. Dáme pozor aby se ryba nerozdrobila.
-
3
Máslo necháme na větší pánvi zhnědnout, přidáme kapary a odstavíme. Přilijeme ocet, až začne máslo bublat, můžeme přidat nasekanou petržel, směsí rybu přelijeme a ihned podáváme.