Zapečená zelenina se sledi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 638 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 190 g
- Sodík 563 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 577.8 mg
- Draslík 505.8 mg
- Vláknina 11030 mg
- Vitamín A 11030 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané kedlubny a mrkev nakrájíme na kostičky, omytý květák rozebereme na růžičky. Zeleninu povaříme 5 minut, scedíme a necháme okapat.
-
2
Sledě osušíme a nadrobno nakrájíme. Oloupanou cibuli nasekáme a necháme zesklovatět na másle. Přidáme rybí maso a odstavíme z ohně.
-
3
Zeleninu rozdělíme do 4 zapékacích mističek. Rozložíme na ni cibuli i ryby, povrch posypeme nasekanou petrželkou. Postupně rozklepáváme vejce a necháme je sklouznout do středu misek. Posypeme nastrouhaným sýrem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
-
4
Pokrm podáváme posypaný drceným pepřem. Vhodnou přílohou je čerstvý chléb.