Brambory ve slupce s petrželkovým pestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 444 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 32 g
- Sodík 392 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 6.8 mg
- Draslík 1092.6 mg
- Vláknina 13118.2 mg
- Vitamín A 13118.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté brambory vaříme ve slupce v osolené vodě s kmínem a bobkovým listem asi 25 minut. Uvařené brambory scedíme.
-
2
Z omyté petrželky otrháme lístky a spolu s oloupaným česnekem, nastrouhaným Parmezánem a piniemi je rozmixujeme. Do směsi vmícháme olej.
-
3
Z připravených brambor seřízneme vršky a vnitřky vydlabeme, oloupeme a rozmačkáme spolu s vybranými vnitřky v míse. Vmícháme petrželkové pesto a směsí naplníme brambory.
-
4
Můžeme podávat s vařeným hovězím masem.