Brambory ve slupce s petrželkovým pestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Petržel - nať
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 20 g Oříšky piniové
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 12 ks Brambory
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 444 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 392 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 6.8 mg
  • Draslík 1092.6 mg
  • Vláknina 13118.2 mg
  • Vitamín A 13118.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté brambory vaříme ve slupce v osolené vodě s kmínem a bobkovým listem asi 25 minut. Uvařené brambory scedíme.

  • 2

    Z omyté petrželky otrháme lístky a spolu s oloupaným česnekem, nastrouhaným Parmezánem a piniemi je rozmixujeme. Do směsi vmícháme olej.

  • 3

    Z připravených brambor seřízneme vršky a vnitřky vydlabeme, oloupeme a rozmačkáme spolu s vybranými vnitřky v míse. Vmícháme petrželkové pesto a směsí naplníme brambory.

  • 4

    Můžeme podávat s vařeným hovězím masem.

Komentáře k receptu