Rizoto s cuketou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 400 g Rýže loupaná
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 200 g Rajčata Cherry
  • 125 ml Víno bílé
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Cuketa
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 851 kcal
  • Sacharidy 107 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1643 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 107 g
  • Cholesterol 51.5 mg
  • Draslík 680.1 mg
  • Vláknina 12547.2 mg
  • Vitamín A 12547.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.9 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli a česnek najemno posekáme. Omyté cukety nakrájíme na kousky, rajčata spaříme a oloupeme. Polovinu másla rozehřejeme v hrnci, opékáme na něm cibuli, česnek a cuketu 3 minuty.

  • 2

    Přidáme propláchnutou rýži a necháme zesklovatět 2 minuty. Za častého míchání přilijeme víno. Když rýže vsákne tekutinu, zvolna přiléváme horký vývar, stále mícháme, vyčkáváme až se vsákne.

  • 3

    Odstavíme z plotny, vmícháme zbylé máslo, rajčata, podle chuti okořeníme.

  • 4

    Při podávání každou porci posypeme nastrouhaným sýrem a lístky tymiánu.

Komentáře k receptu