Rizoto s cuketou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 851 kcal
- Sacharidy 107 g
- Tuky 34 g
- Sodík 1643 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 107 g
- Cholesterol 51.5 mg
- Draslík 680.1 mg
- Vláknina 12547.2 mg
- Vitamín A 12547.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.9 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli a česnek najemno posekáme. Omyté cukety nakrájíme na kousky, rajčata spaříme a oloupeme. Polovinu másla rozehřejeme v hrnci, opékáme na něm cibuli, česnek a cuketu 3 minuty.
-
2
Přidáme propláchnutou rýži a necháme zesklovatět 2 minuty. Za častého míchání přilijeme víno. Když rýže vsákne tekutinu, zvolna přiléváme horký vývar, stále mícháme, vyčkáváme až se vsákne.
-
3
Odstavíme z plotny, vmícháme zbylé máslo, rajčata, podle chuti okořeníme.
-
4
Při podávání každou porci posypeme nastrouhaným sýrem a lístky tymiánu.