Rajčata s olivami a ovčím sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 662 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 58 g
- Sodík 283 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 510.6 mg
- Vláknina 16344.2 mg
- Vitamín A 16344.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 99.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata omyjeme, osušíme a stopky odřízneme. Ovčí sýr nakrájíme na kostičky, oloupaný česnek nakrájíme na plátky.
-
2
Rajčata, sýr, olivy, česnek a lístky tymiánu promícháme a dáme do čisté skleněné nebo keramické nádoby.
-
3
Rozšleháme olivový olej, sůl a pepř a nalijeme na ochucená rajčata v nádobě. Rajčata nálevem zcela zakryjeme. Necháme na chladném místě rozležet nejméně 2 dny.
-
4
Před podávání rajčata okořeníme pepřem.