Rajčata s olivami a ovčím sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rajčata Cherry
  • 300 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 125 ml Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olivy černé
  • 3 polévková lžíce Olivy nakládané
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 662 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 283 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 510.6 mg
  • Vláknina 16344.2 mg
  • Vitamín A 16344.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 99.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata omyjeme, osušíme a stopky odřízneme. Ovčí sýr nakrájíme na kostičky, oloupaný česnek nakrájíme na plátky.

  • 2

    Rajčata, sýr, olivy, česnek a lístky tymiánu promícháme a dáme do čisté skleněné nebo keramické nádoby.

  • 3

    Rozšleháme olivový olej, sůl a pepř a nalijeme na ochucená rajčata v nádobě. Rajčata nálevem zcela zakryjeme. Necháme na chladném místě rozležet nejméně 2 dny.

  • 4

    Před podávání rajčata okořeníme pepřem.

Komentáře k receptu