Kuřecí salát s houbami
Suroviny
- 250 g Kuře
- 250 g Lišky čerstvé
- 15 g Houby sušené
- 125 ml Olej olivový extra panenský
- 1 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý celý
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 3 polévková lžíce Bazalka
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 511 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 47 g
- Sodík 110 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 142.9 mg
- Draslík 258.5 mg
- Vláknina 967 mg
- Vitamín A 967 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené hříbky necháme namáčet ve vlažné vodě cca 5minut aby změkly.
-
2
Na pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso orestujeme dozlatova cca 3minuty. Poté ochutíme pepřem a solí, promícháme a vyjmeme z pánve. Necháme vychladnout.
-
3
Do pánve do výpeku vložíme namočené hříbky i s vodou, přidáme čerstvé lišky a na mírném ohni vaříme asi 5minut. Necháme vychladnout.
-
4
Do salátové mísy nasypeme cibulku, houby a kuřecí maso a opatrně promícháme. Majonézu připravíme našleháním žloutku, hořčice, cukru, soli, pepře a vinného octa nebo citronové šťávy do hladké hmoty. Během šlehání přidáváme po kapkách olej, dokud nám majonéza nezhoustne. Na závěr opatrně přimícháme nadrobno nakrájenou bazalku a zakysanou smetanu.
-
5
Majonézu nalijeme na salát a jemně promícháme. Před podáváním necháme salát přikrytý asi hodinu v lednici.