Polévka z rajčat
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 6 g
- Sodík 540 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 1.2 mg
- Draslík 314.7 mg
- Vláknina 3802.5 mg
- Vitamín A 3802.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pokrájíme cibuli a dáme ji osmažit. Na kostky nakrájíme rajčata a rozmačkáme česnek. Až cibulka zesklovatí, přidáme do ní špetku pepře. Promícháme a přisypeme rajčata s česnekem. Zamícháme, přikryjeme a dusíme.
-
2
Až se rajčata rozvaří, zalijeme je drůbežím vývarem, potom polévku rozšleháme mixérem. Přidáme do ní vařenou rýži.
-
3
Nakonec posypeme bazalkou.