Ricottová rajčata na rukole

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Rajčata
  • 10 g Bazalka
  • 10 g Rukola
  • 400 g Sýr Ricotta
  • 2 kávová lžička Olej olivový
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 238 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 156 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 51 mg
  • Draslík 730 mg
  • Vláknina 6351.3 mg
  • Vitamín A 6351.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.9 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata omyjeme, vršky seřízneme a dužinu vydlabeme lžící.

  • 2

    Ricottu utřeme s olivovým olejem do krému, vmícháme oloupaný, nadrobno nasekaný česnek a nasekanou bazalku. Osolíme a opepříme cayenským pepřem.

  • 3

    Rajčata naplníme připraveným krémem, posypeme lístky bazalky a mírně opepříme. Omytou rukolu upravíme na talíře, poklademe na ni naplněná rajčata a pokapeme citronovou šťávou.

Komentáře k receptu