Krevetové špízy s limetkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 97 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 3 g
- Sodík 252 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 78.8 mg
- Draslík 99 mg
- Vláknina 4465.8 mg
- Vitamín A 4465.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaný česnek nakrájíme na plátky, na pánvi pokapeme olejem a necháme 3 hodiny rozležet.
-
2
Očištěné krevety omyjeme a osušíme. Pokapeme je limetkovou šťávou a marinujeme asi 1 hodinu. Zbylé limetky omyjeme a podélně rozkrojíme na 24 plátků. Střídavě napichujeme na každý špíz 2 krevety a 3 plátky limetky.
-
3
Česnek vyjmeme z pánve a olej rozehřejeme. Špízy na něm opékáme z každé strany asi 2 minuty. Potom je osolíme, opepříme a posypeme nasekanou bazalkou. Ihned podáváme.
-
4
Vhodnou přílohou je zapečená bageta s rajčaty.