Rajčatové carpaccio s cuketami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 41 g
- Sodík 175 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 6.8 mg
- Draslík 546.9 mg
- Vláknina 5437.5 mg
- Vitamín A 5437.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.2 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rukolu omyjeme, několik listů ponecháme na ozdobu a zbylé nahrubo nasekáme. Salát spolu se stroužky česneku, nakrájeným sýrem, piniemi a olivovým olejem rozmixujeme na jemnou omáčku.
-
2
Cukety a rajčata omyjeme, nakrájíme na tenké plátky. Vějířovitě je rozložíme na 4 talíře, pokapeme sýrovou omáčkou a ozdobíme lístky rukoly. Zbylou omáčku podáváme ke carpacciu zvlášť.
-
3
K pokrmu nejlépe chutná čerstvý chléb nebo bageta.