Rajčatové carpaccio s cuketami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Rukola
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 40 g Oříšky piniové
  • 125 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Cuketa
  • 8 ks Rajčata
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 175 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 6.8 mg
  • Draslík 546.9 mg
  • Vláknina 5437.5 mg
  • Vitamín A 5437.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.2 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rukolu omyjeme, několik listů ponecháme na ozdobu a zbylé nahrubo nasekáme. Salát spolu se stroužky česneku, nakrájeným sýrem, piniemi a olivovým olejem rozmixujeme na jemnou omáčku.

  • 2

    Cukety a rajčata omyjeme, nakrájíme na tenké plátky. Vějířovitě je rozložíme na 4 talíře, pokapeme sýrovou omáčkou a ozdobíme lístky rukoly. Zbylou omáčku podáváme ke carpacciu zvlášť.

  • 3

    K pokrmu nejlépe chutná čerstvý chléb nebo bageta.

Komentáře k receptu