Cibulové kuře s citronem a feferonkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 610 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 39 g
- Sodík 377 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 187.5 mg
- Draslík 787.3 mg
- Vláknina 11549.8 mg
- Vitamín A 11549.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 81.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kuře rozdělíme na 8 porcí. Smícháme citronovou šťávu, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a na nudličky pokrájené feferonky. Porce masa osolíme, opepříme a naložíme do připravené marinády asi na 2 hodiny. Potom maso necháme okapat a marinádu zachytíme.
-
2
Na pánvi rozehřejeme olej, opečeme na něm kousky kuřete. Vyjmeme je, necháme stranou, cibuli s feferonkami opečeme, zalijeme zachycenou marinádou a 150 ml vody. Vložíme zpět maso a vše dusíme asi 30 minut pod pokličkou.
-
3
Pokrm podáváme ozdobený kolečkem citronu. Vhodnou přílohou je rýže nebo kuskus.