Cibulové kuře s citronem a feferonkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Kuře
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Cibule
  • 2 ks Feferony
  • 3 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.34 polévková lžíce Olej palmový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 610 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 377 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 187.5 mg
  • Draslík 787.3 mg
  • Vláknina 11549.8 mg
  • Vitamín A 11549.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 81.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuře rozdělíme na 8 porcí. Smícháme citronovou šťávu, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a na nudličky pokrájené feferonky. Porce masa osolíme, opepříme a naložíme do připravené marinády asi na 2 hodiny. Potom maso necháme okapat a marinádu zachytíme.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme olej, opečeme na něm kousky kuřete. Vyjmeme je, necháme stranou, cibuli s feferonkami opečeme, zalijeme zachycenou marinádou a 150 ml vody. Vložíme zpět maso a vše dusíme asi 30 minut pod pokličkou.

  • 3

    Pokrm podáváme ozdobený kolečkem citronu. Vhodnou přílohou je rýže nebo kuskus.

Komentáře k receptu