Citronové fazolky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 592 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 49 g
- Sodík 581 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 246.9 mg
- Draslík 690.9 mg
- Vláknina 26014.8 mg
- Vitamín A 26014.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.3 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 62.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninový vývar uvedeme do varu, vložíme fazolky, část nasekané saturejky a vaříme asi 5 minut. Scedíme a vývar zachytíme. Lusky necháme na teplém místě.
-
2
Vývar prošleháme s citronovou šťávou a žloutky ve vodní lázni do pěny, přimícháme rozpuštěné máslo, citronovou kůru a zbylou nasekanou saturejku. Osolíme a opepříme.
-
3
Omáčku podáváme s vařenými fazolovými lusky.