Rizoto s řapíkatým celerem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 304 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 6 g
- Sodík 765 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 1.8 mg
- Draslík 535 mg
- Vláknina 9489.8 mg
- Vitamín A 9489.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řapíkatý celer omyjeme, konce odřízneme a listy otrháme. Řapíky nakrájíme na kolečka.
-
2
Ve velké pánvi na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme propláchnutou rýži a za stálého míchání necháme zesklovatět. Přilijeme polovinu vývaru a dusíme 10 minut na mírném ohni. Občas zamícháme a přiléváme postupně zbylý vývar.
-
3
Přidáme připravený celer a dusíme ještě 20 minut za častého míchání. Podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec pokrm ozdobíme lístky celeru.