Berlínský mletý steak
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 14 g
- Sodík 552 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 319.6 mg
- Draslík 202.6 mg
- Vláknina 1796.3 mg
- Vitamín A 1796.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na kousky a jemně umeleme. Přidáme sůl, pepř, 2 lžíce studené vody, ze směsi vytvarujeme 2 steaky. Necháme je v chladu uležet nejméně 30 minut.
-
2
Steaky opečeme na polovině dávky oleje po obou stranách.
-
3
Na jiné pánvi rozehřejeme zbylý olej, usmažíme na něm vejce.
-
4
Hotové steaky upravíme na talíře, položíme na ně vejce, osolíme je, posypeme paprikou, ozdobíme plátky ředkviček a snítkou petrželky.
-
5
Podáváme s hranolky nebo s pečivem a čerstvou zeleninou.