Bramborový salát s masovými kuličkami a zeleninou
Suroviny
- 300 g Hovězí maso zadní
- 300 g Brambory vařené
- 100 g Majonéza
- 100 ml Olej stolní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 2 ks Paprika sterilovaná
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Okurky nakládané
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Estragon
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 444 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 34 g
- Sodík 3339 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 79.2 mg
- Draslík 491.2 mg
- Vláknina 8902.7 mg
- Vitamín A 8902.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.3 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso pokrájíme na kousky a najemno umeleme. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, mletou papriku a nasekaný estragon. Vše dobře promícháme.
-
2
Ze směsi nakrájíme stejné kousky, vytvarujeme kuličky, usmažíme je v horkém oleji. Po usmažení kuličky osušíme papírovou utěrkou.
-
3
Uvařené, oloupané brambory osolíme, přidáme jemně rozkrájenou cibuli, na kostičky krájenou okurku, na proužky pokrájenou papriku, vmícháme majonézu ochucenou hořčicí a octem. Vše zlehka promícháme, necháme odležet.
-
4
Salát upravíme na mísu, obložíme masovými kuličkami a ozdobíme proužky papriky.