Svíčkové řezy s kuřecími játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 711 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 12 g
- Sodík 386 mg
- Bílkoviny 94 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 619.8 mg
- Draslík 2901.5 mg
- Vláknina 10079.5 mg
- Vitamín A 10079.5 mg
- Vitamín B6 3.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.4 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z odblaněné a omyté svíčkové nakrájíme 2 plátky, mírně je naklepeme, osolíme, opepříme, rychle opečeme s plátky kuřecích jater na oleji.
-
2
Opečené maso i játra vyjmeme, do šťávy přidáme očištěné, na plátky pokrájené žampiony a krátce osmahneme. Přidáme olej, zastříkneme vývarem, přilijeme trochu vína a krátce podusíme. Podle chuti přisolíme.
-
3
Opečené řezy ozdobíme plátky jater a přelijeme šťávou.
-
4
Podáváme s bramborami nebo s rýží.