Slepice po čínsku
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Slepice
- 1 špetka Glutasol
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 špetka Zázvor mletý
- 0.5 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 šálek Hrášek mražený
- 1 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Solamyl
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 869 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 34 g
- Sodík 607 mg
- Bílkoviny 121 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 370.9 mg
- Draslík 1101.6 mg
- Vláknina 6551 mg
- Vitamín A 6551 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou slepici naporcujeme, zalijeme vařící vodou, osolíme a vaříme doměkka. Po uvaření necháme maso ve vývaru prochladnout, vykostíme je a nakrájíme na hranolky.
-
2
Oloupanou cibuli zpěníme na oleji ve velké pánvi, přidáme maso a smažíme 2 minuty. Přilijeme naběračku vývaru ze slepice, přidáme zázvor, tymián, Glutasol, sójovou omáčku, hrášek, česnek, cukr a dusíme ještě 4 minuty. Nakonec vmícháme Solamyl rozmíchaný ve 2 lžících vody a podusíme 1 minutu.