Slepice po čínsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Slepice
  • 1 špetka Glutasol
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 0.5 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 šálek Hrášek mražený
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 869 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 607 mg
  • Bílkoviny 121 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 370.9 mg
  • Draslík 1101.6 mg
  • Vláknina 6551 mg
  • Vitamín A 6551 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou slepici naporcujeme, zalijeme vařící vodou, osolíme a vaříme doměkka. Po uvaření necháme maso ve vývaru prochladnout, vykostíme je a nakrájíme na hranolky.

  • 2

    Oloupanou cibuli zpěníme na oleji ve velké pánvi, přidáme maso a smažíme 2 minuty. Přilijeme naběračku vývaru ze slepice, přidáme zázvor, tymián, Glutasol, sójovou omáčku, hrášek, česnek, cukr a dusíme ještě 4 minuty. Nakonec vmícháme Solamyl rozmíchaný ve 2 lžících vody a podusíme 1 minutu.

Komentáře k receptu