Zapékané ratatouille
Suroviny
- 500 g Brambory
- 100 g Sýr Eidam cihla 40%
- 150 ml Zakysaná smetana
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Bazalka
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 1 kg Paprikové lusky čerstvé
- 0.09 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 402 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 21 g
- Sodík 258 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 232.1 mg
- Draslík 1175.6 mg
- Vláknina 8271.3 mg
- Vitamín A 8271.3 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 251.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce, slijeme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
-
2
Očištěné papriky rozkrájíme na kousky, oloupanou cibuli pokrájíme na špalíky. Orestujeme na oleji.
-
3
Omyté bylinky natrháme, smícháme je se žloutky, kysanou s sladkou smetanou, osolíme a opepříme. Přidáme polovinu dávky nastrouhaného sýru.
-
4
Část brambor urovnáme do vymaštěného pekáčku. Na ně dáme část paprik a cibule, přikryjeme bramborami, nahoru znovu dáme zeleninu. Vše posypeme zbylým sýrem.
-
5
Pokrm pečeme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě.