Brokolice s holandskou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 46 g
- Sodík 260 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 245.1 mg
- Draslík 424.3 mg
- Vláknina 6566.4 mg
- Vitamín A 6566.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 112.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 56.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou brokolici rozebereme na růžičky, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 8 minut. Potom brokolici opláchneme, necháme okapat a vychladnout.
-
2
V kastrůlku rozpustíme máslo. V horké vodní lázni ušleháme žloutky a za stálého šlehání přiléváme postupně tekuté máslo. Omáčku ochutíme šafránem, solí, pepřem, worcesterem a citronovou šťávou.
-
3
Brokolici rozdělíme do malých zapékacích misek, polijeme připravenou omáčkou a zapékáme 2 minuty pod grilem.
-
4
Ihned podáváme.