Kuře v zázvorovém obalu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 578 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 38 g
- Sodík 385 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 187.5 mg
- Draslík 680 mg
- Vláknina 2000 mg
- Vitamín A 2000 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté celé kuře povaříme asi 5 minut a necháme do druhého dne v chladu.
-
2
Čerstvý zázvor oloupeme, na jemno nastrouháme.
-
3
Povařené kuře potřeme solí, nastrouhaným zázvorem a necháme v ledničce asi 8 hodin.
-
4
Troubu vyhřejeme na 200 stupňů Celsia a kuře opečeme v pánvi pod pokličkou. Na posledních 15 minut pokličku odstraníme, aby kůže byla opečená dokřupava.