Hovězí „New England“
Suroviny
- 1000 g Hovězí maso přední
- 50 g Sádlo škvařené
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Celer řapíkatý
- 4 ks Brambory
- 2 ks Bobkový list
- 5 ks Nové koření celé
- 4 ks Mrkev kořen
- 0.5 ks Zelí hlávkové bílé
- 1 špetka Tymián sušený
- 2 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 627 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 376 g
- Sodík 436 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 167.1 mg
- Draslík 1252.5 mg
- Vláknina 15272 mg
- Vitamín A 15272 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso v celku opečeme ve větším hrnci na rozehřátém sádle po všech stranách. Zalijeme je vodou, přidáme sůl, tymián, pepř, nové koření a bobkový list a pod pokličkou zvolna vaříme asi 2 1/2 hodiny téměř doměkka. Během vaření odstraňujeme pěnu.
-
2
Potom přidáme očištěnou mrkev, cibuli, překrojené řapíky celeru a pomalu vaříme ještě 30 minut.
-
3
Nakonec přidáme oloupané brambory, rozčtvrcené zelí a vaříme doměkka asi 20 minut.
-
4
Uvařené maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a podáváme obložené vařenou, okapanou zeleninou.