Niceský salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Rajčata
  • 250 g Tuňák v oleji
  • 200 g Zelí hlávkové bílé
  • 150 g Olivy černé
  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 200 g Ančovičky konzervované
  • 200 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 4 ks Brambory
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 688 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 2083 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 190.2 mg
  • Draslík 867.1 mg
  • Vláknina 10495.6 mg
  • Vitamín A 10495.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.9 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě do měkka, osušíme je a nakrájíme na kostičky. Vložíme je do mísy, zakapeme olivovým olejem a promícháme.

  • 2

    V osolené vodě vaříme 3 minuty očištěné fazolky, osušíme je, prolijeme proudem studené vody a odložíme stranou.

  • 3

    Připravíme zálivku: do mísy vložíme prolisovaný česnek, hořčici, ocet a citronovou šťávu. Vše šleháme do hladka. Pozvolna přiléváme olivový olej (125 ml) a dále šleháme.

  • 4

    Na dno talíře upravíme omyté zelné listy, položíme na ně brambory, fazolky, tuňáka rozděleného na kousky, rozpůlená rajčátka, olivy a kapary. Vše přelijeme připravenou zálivkou, ozdobíme dílky vařených vajec a ančovičkami.

Komentáře k receptu