Krůtí prsa v citronové marinádě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 252 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 14 g
- Sodík 269 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 84.1 mg
- Draslík 433.8 mg
- Vláknina 2648.8 mg
- Vitamín A 2648.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na tenké plátky.
-
2
Z dobře omytého citronu oloupeme kůru a vylisujeme šťávu. V misce ji smícháme s olejem, vložíme plátky masa a nejméně 30 minut marinujeme.
-
3
Oloupanou kůru z citronu pokrájíme na úzké nudličky, povaříme chvíli v osolené vodě a scedíme. Čerstvý estragon omyjeme a otrháme lístky.
-
4
Maso vyjmeme z marinády a po částech je opečeme na rozehřátém oleji. Osolíme, opepříme a necháme na teplém místě.
-
5
Do oleje od opékání přidáme 1 lžíci marinády, podlijeme trochou vody, přidáme estragon, citronovou kůru a krátce povaříme. Šťávou poléváme opečené plátky prsou.
-
6
Podáváme s vařenými bramborami a dušenou brokolicí.