Sázená vejce po španělsku

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.35 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 131 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 280 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 245.7 mg
  • Draslík 327.2 mg
  • Vláknina 2804.8 mg
  • Vitamín A 2804.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jednu nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na 2 lžících oleje, přidáme očištěné a na proužky pokrájené papriky a osmahneme je. Dále přidáme spařená, oloupaná a na kousky rozkrájená rajčata, prolisovaný česnek, sůl a cukr. Vše dusíme do měkka.

  • 2

    V lívanečníku na oleji připravíme 4 sázená vejce, osolíme je a opepříme. Cibuli krájíme na širší kolečka, oddělíme je od sebe a osmahneme na oleji.

  • 3

    Sázená vejce upravíme na talířky, obložíme je paprikovou směsí a cibulovými kroužky.

  • 4

    Podáváme s chlebem nebo s pečivem.

Komentáře k receptu