Brambory, jogurt a bylinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 452 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 26 g
- Sodík 374 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 332.5 mg
- Draslík 1280.6 mg
- Vláknina 12716.2 mg
- Vitamín A 12716.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.2 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané celé brambory zalijeme vařící vodou a uvaříme do měkka.
-
2
Žervé rozšleháme s trochou jogurtu a postupně přidáváme zbylý jogurt, smetanu, nakonec podle chuti sůl. Vše šleháme na hladkou omáčku, do které vmícháme nasekaný kopr, polovinu pažitky, řeřichy a olej.
-
3
Uvařené brambory scedíme, obalíme je ve zbylé pažitce a řeřiše, rozdělíme na talíře. Pokrm doplníme natvrdo vařenými vejci, rozkrojenými na poloviny a přelijeme připravenou omáčkou.
-
4
Podáváme s různými saláty.