Brambory, jogurt a bylinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Žervé
  • 200 g Jogurt bílý
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 kg Brambory
  • 1 polévková lžíce Řeřicha
  • 1 polévková lžíce Olej salátový
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 452 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 374 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 332.5 mg
  • Draslík 1280.6 mg
  • Vláknina 12716.2 mg
  • Vitamín A 12716.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.2 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané celé brambory zalijeme vařící vodou a uvaříme do měkka.

  • 2

    Žervé rozšleháme s trochou jogurtu a postupně přidáváme zbylý jogurt, smetanu, nakonec podle chuti sůl. Vše šleháme na hladkou omáčku, do které vmícháme nasekaný kopr, polovinu pažitky, řeřichy a olej.

  • 3

    Uvařené brambory scedíme, obalíme je ve zbylé pažitce a řeřiše, rozdělíme na talíře. Pokrm doplníme natvrdo vařenými vejci, rozkrojenými na poloviny a přelijeme připravenou omáčkou.

  • 4

    Podáváme s různými saláty.

Komentáře k receptu