Vepřové kotlety na švestkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 34 g
- Sodík 153 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 83.5 mg
- Draslík 387.9 mg
- Vláknina 1030 mg
- Vitamín A 1030 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Švestky namočíme do vody, nabobtnalé podusíme v troše vody s bobkovým listem a tymiánem. poté je odpeckujeme a nadrobno pokrájíme.
-
2
Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli a šunku, zalijeme citronovou šťávou (nebo octem), přidáme švestky, vše krátce podusíme.
-
3
Omyté kotlety na okrajích i u kosti nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso opečeme po obou stranách na oleji a podlijeme vínem, které necháme téměř odpařit.
-
4
Opečené kotlety upravíme na talíře, pokryjeme švestkovou směsí a podáváme.