Vepřové kotlety na švestkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1.77 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Olej stolní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 ks Bobkový list
  • 8 ks Švestky
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 3 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 153 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 83.5 mg
  • Draslík 387.9 mg
  • Vláknina 1030 mg
  • Vitamín A 1030 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Švestky namočíme do vody, nabobtnalé podusíme v troše vody s bobkovým listem a tymiánem. poté je odpeckujeme a nadrobno pokrájíme.

  • 2

    Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli a šunku, zalijeme citronovou šťávou (nebo octem), přidáme švestky, vše krátce podusíme.

  • 3

    Omyté kotlety na okrajích i u kosti nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso opečeme po obou stranách na oleji a podlijeme vínem, které necháme téměř odpařit.

  • 4

    Opečené kotlety upravíme na talíře, pokryjeme švestkovou směsí a podáváme.

Komentáře k receptu