Špenátové rizoto se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 11 g
- Sodík 690 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 16.2 mg
- Draslík 424 mg
- Vláknina 7913.3 mg
- Vitamín A 7913.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozmrazíme špenát, poté ho podusíme.
-
2
Přidáme pepř a sůl.
-
3
V hrnci rozpustíme půlku másla, pokrájenou cibuli a česnek na něm necháme zesklovatět.
-
4
Přidáme propláchnutou rýži, přilijeme vývar a za občasného míchání povaříme rýži.
-
5
Když je rýže měkká přidáme připravený špenát a zamícháme.
-
6
Na zbylém másle připravíme houby, žampiony oloupeme, pokrájíme na plátky a osmahneme.
-
7
Osolíme a opepříme.
-
8
Špenátovou rýži vložíme do pudinkové formičky a na talíř vyklopíme požadovaný tvar.
-
9
Doplníme paprikou, žampiony a sýrem.