Špenátové rizoto se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 400 g Žampiony čerstvé
  • 300 g Rýže loupaná
  • 750 ml Vývar slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika oranžová
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 balení Špenátový protlak mražený
  • 2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 690 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 16.2 mg
  • Draslík 424 mg
  • Vláknina 7913.3 mg
  • Vitamín A 7913.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmrazíme špenát, poté ho podusíme.

  • 2

    Přidáme pepř a sůl.

  • 3

    V hrnci rozpustíme půlku másla, pokrájenou cibuli a česnek na něm necháme zesklovatět.

  • 4

    Přidáme propláchnutou rýži, přilijeme vývar a za občasného míchání povaříme rýži.

  • 5

    Když je rýže měkká přidáme připravený špenát a zamícháme.

  • 6

    Na zbylém másle připravíme houby, žampiony oloupeme, pokrájíme na plátky a osmahneme.

  • 7

    Osolíme a opepříme.

  • 8

    Špenátovou rýži vložíme do pudinkové formičky a na talíř vyklopíme požadovaný tvar.

  • 9

    Doplníme paprikou, žampiony a sýrem.

Komentáře k receptu