Fazolky s rajčaty a česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Fazolové lusky zelené
  • 200 g Rajčata
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 84 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 204 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 385.9 mg
  • Vláknina 7744.8 mg
  • Vitamín A 7744.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté fazolky nakrájíme na nudličky, vsypeme do menšího množství osolené vody a dusíme doměkka.

  • 2

    Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky.

  • 3

    Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme rajčata, utřený česnek, sůl a pepř a dusíme pod pokličkou. Po chvíli přidáme fazolky a vše krátce prohřejeme.

  • 4

    Pokrm posypeme nakrájenou pažitkou.

Komentáře k receptu