Krémové misky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 90 g Cukr moučkový
  • 410 ml Mléko plnotučné
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 122 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 16 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 174.6 mg
  • Draslík 22.2 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 318.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme mléko, vanilkový lusk podélně rozkrojíme, semínka vydlabeme a lusk i semínka dáme do mléka, které převaříme.

  • 2

    Smícháme vejce, žloutky a cukr. Zalijeme mlékem a dobře promícháme. Všechnu pěnu sebereme lžící.

  • 3

    Hmotu rozlijeme do 8 zapékacích mističek a urovnáme je na hluboký plech. Plech zalijeme vodou asi do poloviny mističek a krém pečeme asi 30 minut, až bude pevný na dotek.

  • 4

    Mističky vyjmeme a necháme vychladnout. Uložíme je do chladničky, kde krém necháme až do podávání.

Komentáře k receptu