Česnekové krevety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 800 g Krevety tygří - loupané
  • 250 ml Olej olivový
  • 2 ks Chilli paprička
  • 6 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 814 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 79 g
  • Sodík 152 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 228 mg
  • Draslík 62.5 mg
  • Vláknina 633 mg
  • Vitamín A 633 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety oloupeme, očistíme a ocásky necháme neporušené.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia.

  • 3

    Do 4 zapékacích misek rozdělíme česnek a nakrájené chilli papričky a přidáme do nich olej a máslo. Misky položíme na plech a dáme do trouby. Pečeme asi 6 minut, aby se máslo rozpustilo.

  • 4

    Do misek rozdělíme krevety, vložíme je zpět do trouby a pečeme ještě 7 minut. Krevety mají být křehké a růžové.

  • 5

    Pokrm posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.

  • 6

    Vhodnou přílohou jsou opečené krajíčky toastového chleba.

Komentáře k receptu