Selské fazolky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Fazolové lusky zelené
  • 50 g Sýr Gouda 45%
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.08 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 99 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 186 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 14.3 mg
  • Draslík 358.3 mg
  • Vláknina 7679.8 mg
  • Vitamín A 7679.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi na olivovém oleji zpěníme prolisovaný česnek. Přidáme oloupaná a drobně nakrájená rajčata bez peciček, osolíme, osladíme, opepříme. Dále přidáme omyté a rozkrájené fazolky, zamícháme, zvolna dusíme pod pokličkou.

  • 2

    Když jsou fazolky téměř měkké, přidáme bylinky a bez pokličky chvíli povaříme, aby se odpařila všechna tekutina.

  • 3

    Na talířích posypeme pokrm nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu