Vepřová pečeně v zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 625 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 41 g
- Sodík 371 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 996.6 mg
- Vláknina 21446.8 mg
- Vitamín A 21446.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do omytého masa vetřeme mletou skořici, mírně osolíme a opepříme.
-
2
Překrájené zelí smícháme s jemně nakrájenou cibulí a žampiony. Přidáme oloupaná, na plátky pokrájená jablka, předvařenou čočku, vše promícháme.
-
3
Směs urovnáme do pekáče, rozhrneme do krajů a doprostřed položíme připravenou vepřovou pečeni. Přilijeme vodu (aby maso bylo zpola potopené) a pod pokličkou dusíme ve středně vyhřáté troubě nejméně 2 hodiny. Během pečení maso podléváme horkou vodou.