Žemlovka Brunch

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 krajíc Chléb toastový
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 3 šálek Mléko plnotučné
  • 0.5 šálek Cukr krupice
  • 0.17 šálek Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 336 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 130 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 390.3 mg
  • Draslík 120 mg
  • Vláknina 148.7 mg
  • Vitamín A 148.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1167.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse rozšleháme vejce s mlékem (nebo smetanou) a cukrem. Přidáme na kousky rozlámaný toastový chléb, vše promícháme.

  • 2

    Do pekáčku nalijeme rozpuštěné máslo, přidáme připravenou směs, na povrch nastrouháme trochu muškátového oříšku.

  • 3

    Pekáček vložíme do plechu s vodou a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi hodinu do zlatova. Odpařenou vodu během pečení doléváme.

  • 4

    Žemlovku podáváme teplou i studenou. Můžeme ji ozdobit šlehačkou nebo čokoládou.

Komentáře k receptu