Žemlovka Brunch
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 18 g
- Sodík 130 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 390.3 mg
- Draslík 120 mg
- Vláknina 148.7 mg
- Vitamín A 148.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1167.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse rozšleháme vejce s mlékem (nebo smetanou) a cukrem. Přidáme na kousky rozlámaný toastový chléb, vše promícháme.
-
2
Do pekáčku nalijeme rozpuštěné máslo, přidáme připravenou směs, na povrch nastrouháme trochu muškátového oříšku.
-
3
Pekáček vložíme do plechu s vodou a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi hodinu do zlatova. Odpařenou vodu během pečení doléváme.
-
4
Žemlovku podáváme teplou i studenou. Můžeme ji ozdobit šlehačkou nebo čokoládou.