Pečená kukuřičná kaše s brynzou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 963 kcal
- Sacharidy 105 g
- Tuky 46 g
- Sodík 246 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 104 g
- Cholesterol 170.8 mg
- Draslík 151.4 mg
- Vláknina 4750 mg
- Vitamín A 4750 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z kukuřičné mouky a vody uvaříme řidší kaši a osolíme ji.
-
2
Zapékací mísu vymažeme lžící másla, na dno dáme tenkou vrstvu kaše a rozetřeme ji lžící namočenou v rozpuštěném másle. Na kaši položíme vrstvu brynzy, pokropíme máslem, dáme vrstvu kaše a opakujeme postup. Vrchní vrstvu tvoří kaše.
-
3
Vejce rozkvedláme s trochou mléka, osolíme, nalijeme na kaši a posypeme nastrouhaným sýrem. Pokrm pečeme v troubě dorůžova.