Tykev po sicilsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Tykev
  • 100 g Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 262 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 14 mg
  • Draslík 504.9 mg
  • Vláknina 4230.1 mg
  • Vitamín A 4230.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou tykev nakrájíme na plátky a bez pomoučení je osmažíme na oleji.

  • 2

    Olej slijeme, tykve pokapeme trochou octa, osolíme, posypeme špetkou cukru a nasekanou mátou. Chvíli je pod pokličkou podusíme a nakonec přidáme utřený česnek.

Komentáře k receptu