Pikantní zadělávaná tykev
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 96 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 7 g
- Sodík 101 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 421.9 mg
- Vláknina 4080 mg
- Vitamín A 4080 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z tykve vydlabeme vnitřek a potom ji nakrájíme na kousky.
-
2
Lžičku kmínu upražíme a roztlučeme na prášek. Škrob smícháme se lžící vody.
-
3
Tykev, očištěné a jemně nakrájené papriky a cukr dusíme na rozpáleném oleji 10 minut. Zalijeme trochou vody, osolíme a dusíme na mírném ohni, až zelenina změkne. Přidáme škrob rozmíchaný ve vodě a povaříme ještě 5 minut.
-
4
Hotový pokrm poprášíme roztlučeným kmínem.