Pikantní zadělávaná tykev

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Tykev
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 96 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 101 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 421.9 mg
  • Vláknina 4080 mg
  • Vitamín A 4080 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z tykve vydlabeme vnitřek a potom ji nakrájíme na kousky.

  • 2

    Lžičku kmínu upražíme a roztlučeme na prášek. Škrob smícháme se lžící vody.

  • 3

    Tykev, očištěné a jemně nakrájené papriky a cukr dusíme na rozpáleném oleji 10 minut. Zalijeme trochou vody, osolíme a dusíme na mírném ohni, až zelenina změkne. Přidáme škrob rozmíchaný ve vodě a povaříme ještě 5 minut.

  • 4

    Hotový pokrm poprášíme roztlučeným kmínem.

Komentáře k receptu