Pečené ledvinky s omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 31 g
- Sodík 462 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 987 mg
- Draslík 714.8 mg
- Vláknina 223.3 mg
- Vitamín A 223.3 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ledvinky odblaníme, omyjeme a osušíme. Na rozpáleném másle je opečeme po obou stranách (asi 15 minut). Osolíme, přendáme na nahřátou mísu a nakrájíme na tenké plátky. Přiklopíme pokličkou a postavíme na kastrol s horkou vodou.
-
2
Do kastrolu, ve kterém jsme ledvinky opékali, nalijeme víno, přidáme hořčici, kousek másla, nasekanou petrželku, pepř a citronovou šťávu. Vše necháme prohřát, ale nevaříme.
-
3
Omáčku nalijeme na ledvinky a podáváme horké s chlebem opečeným na másle.