Skopová plec po indicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Skopová plec
  • 150 g Kokos - mletý (Kopra)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 kávová lžička Mák - semena
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 6 ks Hřebíček
  • 6 stroužek Česnek
  • 2 šálek Mléko acidofilní
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1.88 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 812 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 201 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 14.2 mg
  • Draslík 270.2 mg
  • Vláknina 22013.8 mg
  • Vitamín A 22013.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kostky, osolíme a podlijeme kyselým mlékem. Oloupanou cibuli, česnek a očištěné papriky jemně nasekáme. Koření a mák roztlučeme v hmoždíři.

  • 2

    Maso vyjmeme z mléka, osolíme a opečeme ze všech stran na oleji.

  • 3

    Zeleninu, mák, koření a kokos smícháme, polijeme mlékem, přilijeme k měkkému masu a dusíme asi 30 minut.

  • 4

    Před podáváním přidáme do pokrmu citronovou šťávu.

Komentáře k receptu