Skopová plec po indicku
Suroviny
- 600 g Skopová plec
- 150 g Kokos - mletý (Kopra)
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 kávová lžička Mák - semena
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 2 ks Cibule
- 3 ks Paprikové lusky čerstvé
- 6 ks Hřebíček
- 6 stroužek Česnek
- 2 šálek Mléko acidofilní
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1.88 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 812 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 68 g
- Sodík 201 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 14.2 mg
- Draslík 270.2 mg
- Vláknina 22013.8 mg
- Vitamín A 22013.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na kostky, osolíme a podlijeme kyselým mlékem. Oloupanou cibuli, česnek a očištěné papriky jemně nasekáme. Koření a mák roztlučeme v hmoždíři.
-
2
Maso vyjmeme z mléka, osolíme a opečeme ze všech stran na oleji.
-
3
Zeleninu, mák, koření a kokos smícháme, polijeme mlékem, přilijeme k měkkému masu a dusíme asi 30 minut.
-
4
Před podáváním přidáme do pokrmu citronovou šťávu.