Kapr na rajčatech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kg Kapr obecný
  • 0.5 šálek Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 436 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 364 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 190 mg
  • Draslík 991.1 mg
  • Vláknina 4253.8 mg
  • Vitamín A 4253.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.6 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 66.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného a omytého kapra osolíme a položíme do pekáče na cibuli a česnek.

  • 2

    Kyselou smetanu smícháme s prolisovanými rajčaty, cukrem, solí, pepřem, lžičkou papriky a s trochou citronové kůry.

  • 3

    Připravenou směsí přelijeme kapra a pečeme v mírně vyhřáté troubě za častého polévání.

  • 4

    Pokrm podáváme ozdobený dílky citronu.

Komentáře k receptu