Kapr na rajčatech
Suroviny
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
- 1 kg Kapr obecný
- 0.5 šálek Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 22 g
- Sodík 364 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 190 mg
- Draslík 991.1 mg
- Vláknina 4253.8 mg
- Vitamín A 4253.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.6 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 66.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného a omytého kapra osolíme a položíme do pekáče na cibuli a česnek.
-
2
Kyselou smetanu smícháme s prolisovanými rajčaty, cukrem, solí, pepřem, lžičkou papriky a s trochou citronové kůry.
-
3
Připravenou směsí přelijeme kapra a pečeme v mírně vyhřáté troubě za častého polévání.
-
4
Pokrm podáváme ozdobený dílky citronu.