Perkelt z husích jater
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 25 g
- Sodík 237 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 663.8 mg
- Draslík 460.7 mg
- Vláknina 2779.8 mg
- Vitamín A 2779.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle. Přidáme mletou papriku, česnek a očištěná játra nakrájená na kousky. Vše dusíme asi 10 minut.
-
2
Nakonec přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata a osolíme.
-
3
Játra vyjmeme, omáčku procedíme a játra v ní ještě krátce podusíme.