Džuveč z rýže

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Skopová plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 l Voda pitná
  • 2 šálek Rýže loupaná
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 699 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 252 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 149.5 mg
  • Draslík 170.2 mg
  • Vláknina 5865.2 mg
  • Vitamín A 5865.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 66 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli podusíme na oleji, přidáme omyté, na kousky nakrájené maso, osolíme, opepříme a opečeme. Mírně podlijeme a dusíme doměkka.

  • 2

    Propláchnutou rýži dáme do osolené vody, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Ocedíme ji a přidáme k masu. Vše promícháme, zalijeme smetanou s rozkvedlanými, osolenými vejci, přidáme papriku a zapečeme v troubě dočervena.

Komentáře k receptu