Džuveč z rýže
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 699 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 37 g
- Sodík 252 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 149.5 mg
- Draslík 170.2 mg
- Vláknina 5865.2 mg
- Vitamín A 5865.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 66 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli podusíme na oleji, přidáme omyté, na kousky nakrájené maso, osolíme, opepříme a opečeme. Mírně podlijeme a dusíme doměkka.
-
2
Propláchnutou rýži dáme do osolené vody, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Ocedíme ji a přidáme k masu. Vše promícháme, zalijeme smetanou s rozkvedlanými, osolenými vejci, přidáme papriku a zapečeme v troubě dočervena.