Hrášek dušený I

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hrášek
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 dl Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 148 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 131 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 327.2 mg
  • Vláknina 12813 mg
  • Vitamín A 12813 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do suchého rendlíku dáme cukr, zahřejeme, necháme mírně zežloutnout na karamel. Poté přidáme máslo, trochu horkého vývaru, hrášek a osolíme. Přikryté dusíme doměkka. Hotové posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu