Bramborový makovec
Suroviny
- 40 g Krupice dětská
- 150 g Cukr krupice
- 80 g Mák mletý
- 200 g Brambory vařené
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 špetka Hřebíček mletý
- 4 polévková lžíce Mléko polotučné
- 6 polévková lžíce Marmeláda rybízová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 171 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 4 g
- Sodík 60 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 24.8 mg
- Draslík 253.4 mg
- Vláknina 4209.2 mg
- Vitamín A 4209.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutek utřeme s cukrem a 4 lžícemi mléka do pěny. Přidáme uvařené, nastrouhané brambory, krupici, koření, mletý mák, kypřicí prášek a nakonec pevný sníh, ušlehaný z bílků.
-
2
Těsto vložíme do vymazané a vysypané koláčové formy, zvolna upečeme.
-
3
Prochladlý makovec namažeme pikantní marmeládou a potřeme libovolnou polevou.