Houby v octě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 100 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 2 g
- Sodík 107 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 728.5 mg
- Vláknina 16905.5 mg
- Vitamín A 16905.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné houby povaříme asi 3 minuty v osolené vodě.
-
2
Ocet, vodu, cukr, sůl, pepř, nové koření a bobkový list svaříme a necháme vychladnout.
-
3
Povařené houby urovnáme do čistých sklenic, posypeme je hořčičným semínkem a zalijeme vychladlým zálivem. Sklenice uzavřeme nebo povážeme a sterilujeme 20 minut při 90 stupních Celsia.