Houby v octě

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 5 ks Nové koření celé
  • 1 ks Bobkový list
  • 0.0625 l Ocet kvasný lihový
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Houby čerstvé
  • 1 polévková lžíce Hořčičné semínko
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 100 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 107 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 728.5 mg
  • Vláknina 16905.5 mg
  • Vitamín A 16905.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné houby povaříme asi 3 minuty v osolené vodě.

  • 2

    Ocet, vodu, cukr, sůl, pepř, nové koření a bobkový list svaříme a necháme vychladnout.

  • 3

    Povařené houby urovnáme do čistých sklenic, posypeme je hořčičným semínkem a zalijeme vychladlým zálivem. Sklenice uzavřeme nebo povážeme a sterilujeme 20 minut při 90 stupních Celsia.

Komentáře k receptu