Hrušky v karamelu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 151 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 1 g
- Sodík 0 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 0.4 mg
- Draslík 158.6 mg
- Vláknina 9572.4 mg
- Vitamín A 9572.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Velké, dobře zralé hrušky omyjeme, odstopkujeme a urovnáme do mísy z varného skla.
-
2
Z cukru připravíme na pánvi světlý karamel, nalijeme jej na hrušky. Přidáme kousek másla, trochu skořice a hrušky mírně podlijeme vodou.
-
3
V mírně vyhřáté troubě pečeme do měkka.
-
4
Podáváme teplé, polévané vlastním výpekem a karamelem.