Plněné cibule

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 200 g Kuřecí maso vařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 0.5 l Vývar drůbeží
  • 0.09 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 419 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 613 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 78.9 mg
  • Draslík 321 mg
  • Vláknina 6821 mg
  • Vitamín A 6821 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule oloupeme, povaříme ve vývaru 8 minut a scedíme. Z vychladlých cibulí vymačkáme vnitřní dužinu.

  • 2

    Kuřecí (nebo vepřové) maso jemně umeleme a osolíme. Petržel (nebo yzop, bazalku apod.) nasekáme, přidáme k masu spolu s vejcem a částí nastrouhaného sýru, naplníme do cibulí.

  • 3

    Do zapékací mísy vymaštěné olejem vložíme vymačkanou dužinu, poklademe ji plněnými cibulemi, posypeme zbylým sýrem a zapečeme.

  • 4

    Podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu