Rattatouille s mletým masem
Suroviny
- 200 g Hovězí maso vařené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Lilek
- 1 ks Cuketa
- 2 ks Paprikové lusky čerstvé
- 6 ks Rajčata
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
- 0.27 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 154 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 6 g
- Sodík 205 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 50 mg
- Draslík 594.9 mg
- Vláknina 9256.5 mg
- Vitamín A 9256.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou zeleninu omyjeme, papriky zbavíme jádřinců, rajčata spaříme a oloupeme. Lilek i cuketu nakrájíme na kostičky, papriky na proužky, rajčata také na plátky.
-
2
Na oleji zpěníme na kolečka pokrájenou cibuli, přidáme lilek, cuketu a osmahneme. Dále přidáme papriku, rajčata, podusíme a osolíme. Nakonec přidáme mleté maso, nasekané natě, chvíli podusíme a vše ochutíme prolisovaným česnekem. Povrch posypeme nakrájenými natěmi.
-
3
Podáváme s bílým pečivem nebo s chlebem.