Vejce v mletém mase
Suroviny
- 300 g Maso mleté - mix
- 100 ml Olej stolní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Mouka sójová plnotučná
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 2 polévková lžíce Hořčice
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 50 g
- Sodík 277 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 259.3 mg
- Draslík 151.1 mg
- Vláknina 2097.2 mg
- Vitamín A 2097.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme na hniličko, oloupeme a obalíme v nasekaných natích, smíchaných s hořčicí.
-
2
Mleté maso promícháme se solí, pepřem, jemně nakrájenou cibulí a prolisovaným česnekem. Podle potřeby zahustíme sójovou moukou.
-
3
Směs rozdělíme na 4 díly, v každém obalíme vejce, v horkém oleji je zvolna osmažíme.
-
4
Hotová vejce rozkrojíme a upravíme na mísu.