Mleté skopové maso s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 29 g
- Sodík 411 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 527.4 mg
- Vláknina 11440 mg
- Vitamín A 11440 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na části oleje zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme umleté maso, osmahneme je a osolíme. Podlijeme trochou horké vody, dusíme asi 20 minut.
-
2
Zeleninu očistíme a omyjeme, lilek nakrájíme na plátky, osolíme, přikrytý necháme odležet. Papriku zbavenou jádřinců pokrájíme na proužky, spařená rajčata oloupeme a rozkrájíme na dílky. Rýži propláchneme a spaříme vařící vodou.
-
3
Na zbylém oleji osmahneme lilek, papriku, přidáme rajčata, osolíme a chvíli podusíme. Dále přidáme rozmarýn, prolisovaný česnek, podušené maso a rýži. Vše zalijeme horkou vodou a dusíme do měkka.
-
4
Nakonec posypeme pokrm nastrouhaným sýrem a necháme v troubě zapéci.