Mleté maso zapečené s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hovězí maso vařené
  • 300 g Rajčata
  • 80 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.34 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 266 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 241 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 212 mg
  • Draslík 297.5 mg
  • Vláknina 4191.5 mg
  • Vitamín A 4191.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kousky a umeleme. Zapékací mísu vymažeme trochou oleje.

  • 2

    Na zbylém oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli a česnek, přidáme maso, sůl, koření a vše dobře promícháme. Směs urovnáme do zapékací mísy.

  • 3

    Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na plátky. Přikryjeme jimi maso, osolíme a v dobře vyhřáté troubě pokrm zapečeme.

  • 4

    Vejce rozšleháme se sýrem, nalijeme na maso a rajčata, ještě dopečeme. Povrch nakonec posypeme nasekanou bazalkou.

  • 5

    Podáváme s pečivem nebo s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu