Mleté maso zapečené s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 266 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 14 g
- Sodík 241 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 212 mg
- Draslík 297.5 mg
- Vláknina 4191.5 mg
- Vitamín A 4191.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kousky a umeleme. Zapékací mísu vymažeme trochou oleje.
-
2
Na zbylém oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli a česnek, přidáme maso, sůl, koření a vše dobře promícháme. Směs urovnáme do zapékací mísy.
-
3
Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na plátky. Přikryjeme jimi maso, osolíme a v dobře vyhřáté troubě pokrm zapečeme.
-
4
Vejce rozšleháme se sýrem, nalijeme na maso a rajčata, ještě dopečeme. Povrch nakonec posypeme nasekanou bazalkou.
-
5
Podáváme s pečivem nebo s vařenými bramborami.